Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA GRZYBOWA z podgrzybkami

          Opis

          Pełna leśnych aromatów zupa grzybowa to bogactwo smaków na talerzu. W zupie grzybowej z podgrzybkami odkryjesz leśne grzyby i wyśmienite polskie warzywa. Z odrobiną śmietany i świeżą pietruszką dostarczy wyjątkowych kulinarnych doznań.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach 70% (ziemniaki, marchew, pietruszka,
          seler, cebula); podgrzybek brunatny (30%).
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 185 kJ / 44 kcal 279 kJ / 66 kcal 3%
          Tłuszcz 0,3 g 0,5 g 1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,05 g 0,08 g <1%
          Węglowodany 7,0 g 10,5 g 4%
          w tym cukry 1,2 g 1,8 g 2%
          Białko 2,0 g 3,0 g 6%
          Sól 0,07 g 0,11 g 2%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          Produkt głęboko mrożony.

          1 Bez rozmrażania. Zupę grzybową wsyp do około 1,5 litra gotującego się bulionu.
          2 Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą i pieprzem wedle uznania.
          3 Pod koniec gotowania do zupy możesz dodać śmietanę.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane