Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          KRUPNIK POLSKI z kaszą jęczmienną

          Opis

          Tradycyjna, pożywna zupa! Znajdziecie w niej tylko naturalne składniki, takie jak: kasza jęczmienna, ziemniaki, marchew i koperek. Domowego smaku naszego Krupniku nie da się podrobić. Sprawdźcie sami!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach: ziemniaki, marchew; kasza jęczmienna (11%), koper.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 390 kJ / 93 kcal 585 kJ / 140 kcal 7%
          Tłuszcz 0,3 g 0,5 g 1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,2 g 1%
          Węglowodany 19 g 28 g 11%
          w tym cukry 0,6 g 0,9 g 1%
          Białko 2,2 g 3,3 g 7%
          Sól 0,03 g 0,05 g 1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Zupę krupnik wsyp do około 1,2 litra gotującego się bulionu.
          2 Gotuj około 25 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą i pieprzem wg uznania.
          3 Pod koniec gotowania dodaj śmietanę, a gotową zupę udekoruj koperkiem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane