Opis
Tradycyjna, pożywna zupa! Znajdziecie w niej tylko naturalne składniki, takie jak: kasza jęczmienna, ziemniaki, marchew i koperek. Domowego smaku naszego Krupniku nie da się podrobić. Sprawdźcie sami!
Produkt głęboko mrożony.
Tradycyjna, pożywna zupa! Znajdziecie w niej tylko naturalne składniki, takie jak: kasza jęczmienna, ziemniaki, marchew i koperek. Domowego smaku naszego Krupniku nie da się podrobić. Sprawdźcie sami!
Produkt głęboko mrożony.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 150 g | % RWS* na porcję |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 390 kJ / 93 kcal | 585 kJ / 140 kcal | 7% |
Tłuszcz | 0,3 g | 0,5 g | 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g | 0,2 g | 1% |
Węglowodany | 19 g | 28 g | 11% |
w tym cukry | 0,6 g | 0,9 g | 1% |
Białko | 2,2 g | 3,3 g | 7% |
Sól | 0,03 g | 0,05 g | 1% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.
1 | Bez rozmrażania. Zupę krupnik wsyp do około 1,2 litra gotującego się bulionu. |
2 | Gotuj około 25 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą i pieprzem wg uznania. |
3 | Pod koniec gotowania dodaj śmietanę, a gotową zupę udekoruj koperkiem. |
Podsmaż na maśle kapelusze podgrzybków, pokrój je w grube plastry i dodaj do krupniku wraz z wędzonymi żeberkami.
Usmaż wątróbkę z krążkami cebuli i dodaj do pyrkającego krupniku z posiekaną natką pietruszki.