Krupnik polski z grzybami
Składniki
- “Krupnik polski z kaszą jęczmienną” Proste Historie 450 g,
- 300 g wędzonych żeberek,
- 2 łyżki masła,
- 10 kapeluszy świeżych podgrzybków,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 szczypta cukru,
- 3 łyżki gęstej śmietany,
- siekany koper.
Sposób przygotowania
- Przygotuj “Krupnik polski” 450 g Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając do niego 300 g wędzonych żeberek.
- Rozgrzej na patelni 2 łyżki masła i wrzuć 10 kapeluszy świeżych podgrzybków.
- Smaż je przez 3 minuty z każdej strony, dodając przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz szczyptę cukru.
- Po 1 minucie zdejmij grzyby, ostudź i pokrój w grube plastry. Dodaj do krupniku.
- Obierz mięso z żeberek i dodaj je do zupy wraz z 3 łyżkami gęstej śmietany i siekanym koprem.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Krupnik polski z grzybami
Podsmaż na maśle kapelusze podgrzybków, pokrój je w grube plastry i dodaj do krupniku wraz z wędzonymi żeberkami.
Krupnik polski z kurzą wątróbką i cebulą
Usmaż wątróbkę z krążkami cebuli i dodaj do pyrkającego krupniku z posiekaną natką pietruszki.