Krupnik polski z kurzą wątróbką i cebulą
Składniki
- “Krupnik polski z kaszą jęczmienną” Proste Historie,
- 3 małe cebule,
- 1/2 łyżki smalcu,
- 10 oczyszczonych wątróbek drobiowych,
- 1 szczyptę cukru,
- świeżo mielony pieprz,
- posiekana natka pietruszki.
Sposób przygotowania
- Przygotuj Krupnik polski 450 g Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Rozgrzej na patelni pół łyżki smalcu i wrzuć 3 małe cebule pokrojone w krążki.
- Dodaj 10 oczyszczonych wątróbek drobiowych, szczyptę cukru i świeżo mielony pieprz.
- Zrumień wątróbki ze obu stron i przełóż je do gotowego, gorącego krupniku.
- Podobnie zrób z cebulą, ale pozwól jej jeszcze przez chwilę mocno się zrumienić.
- Zagrzej krupnik, dzięki czemu wątróbka w nim dojdzie, następnie serwuj z dodatkiem posiekanej natki pietruszki.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Krupnik polski z grzybami
Podsmaż na maśle kapelusze podgrzybków, pokrój je w grube plastry i dodaj do krupniku wraz z wędzonymi żeberkami.
Krupnik polski z kurzą wątróbką i cebulą
Usmaż wątróbkę z krążkami cebuli i dodaj do pyrkającego krupniku z posiekaną natką pietruszki.