Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA OGÓRKOWA z koperkiem

          Opis

          Zupa ogórkowa przywołuje na myśl letnie, słoneczne dni i wspomnienia wakacji u babci. Kwaskowy, charakterystyczny smak zupy w połączeniu z aromatycznym koperkiem, chrzanem i czosnkiem daje fantastyczny efekt. Z dodatkiem marchewki, ziemniaków i pietruszki, w kilka minut otrzymujemy pożywną zupę o smaku, którego się nie zapomina.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ogórki kiszone (37%) (ogórki, woda, sól, przyprawy: koper, czosnek, chrzan),
          ziemniaki, marchew, seler, cebula, pietruszka, koper (1%).
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 177 kJ / 42 kcal 268 kJ / 64 kcal 3%
          Tłuszcz 0,2 g 0,3 g <1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,03 g 0,05 g <1%
          Węglowodany 7,7 g 11,6 g 4%
          w tym cukry 0,8 g 1,2 g 1%
          Białko 1,5 g 2,3 g 5%
          Sól 0,7 g 1,1 g 18%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Zupę ogórkową wsyp do około 1,5 litra gotującego się bulionu.
          2 Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw do smaku.
          3 Pod koniec gotowania do zupy możesz dodać śmietanę.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane