Solianka

Składniki

  • “Zupa ogórkowa z koperkiem” Proste Historie,
  • 100 g kiełbasy czosnkowej,
  • 100 g wędzonych żeberek,
  • 1,5 l bulionu wołowego,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 2 łyżki posiekanych zielonych oliwek bez pestki,
  • 1 czubata łyżka kaparów,
  • koperek.

Sposób przygotowania

  1. Na suchej patelni zrumień bez tłuszczu 100 g kiełbasy czosnkowej pokrojonej w małe kawałki, wraz z 100 g wędzonych żeberek pokrojonych w paski.
  2. Zagotuj 1,5 litra bulionu wołowego i wrzuć zamrożoną mieszankę “Zupy ogórkowej” Proste Historie, kiełbasę i żeberka.
  3. Gotuj 15 minut. Dodaj 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki posiekanych zielonych oliwek bez pestki, 1 czubatą łyżkę kaparów.
  4. Gotuj kolejne 5 minut.
  5. Serwuj zupę z koperkiem.

ZUPA OGÓRKOWA z koperkiem
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu