Solianka
Składniki
- “Zupa ogórkowa z koperkiem” Proste Historie,
- 100 g kiełbasy czosnkowej,
- 100 g wędzonych żeberek,
- 1,5 l bulionu wołowego,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 2 łyżki posiekanych zielonych oliwek bez pestki,
- 1 czubata łyżka kaparów,
- koperek.
Sposób przygotowania
- Na suchej patelni zrumień bez tłuszczu 100 g kiełbasy czosnkowej pokrojonej w małe kawałki, wraz z 100 g wędzonych żeberek pokrojonych w paski.
- Zagotuj 1,5 litra bulionu wołowego i wrzuć zamrożoną mieszankę “Zupy ogórkowej” Proste Historie, kiełbasę i żeberka.
- Gotuj 15 minut. Dodaj 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki posiekanych zielonych oliwek bez pestki, 1 czubatą łyżkę kaparów.
- Gotuj kolejne 5 minut.
- Serwuj zupę z koperkiem.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Sałatka śledziowa z jabłkami
Sparz mieszankę warzyw i wymieszaj ze śledziem, majonezem i jabłkiem