Sałatka śledziowa z jabłkami
Składniki
- “Zupa ogórkowa z koperkiem” Proste Historie,
- 1 winne jabłko,
- 150 g śledzia w oleju,
- 3 łyżki majonezu,
- 1 łyżka jogurtu naturalnego,
- 1 łyżeczka musztardy,
- sól i pieprz.
Sposób przygotowania
- Zamrożone warzywa Proste Historie zanurz na 1 minutę w osolonym wrzątku.
- Odsącz na sicie i dokładnie wystudź.
- Przełóż do miski, dodaj 1 winne jabłko pokrojone w drobną kostkę, 150 g śledzia w oleju pokrojonego na małe kawałki, 3 łyżki majonezu 1 łyżkę jogurtu naturalnego oraz 1 łyżeczkę musztardy.
- Delikatnie wymieszaj, dopraw solą, świeżo mielonym pieprzem i wstaw do lodówki na pół godziny.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Sałatka śledziowa z jabłkami
Sparz mieszankę warzyw i wymieszaj ze śledziem, majonezem i jabłkiem