Opis
Zupa krem z żółtych warzyw to iście słoneczna kompozycja warzyw: dyni, żółtej i pomarańczowej marchewki oraz żółtej papryki. W środku znajdziesz całe warzywa do zmiksowania! Rozgrzewającą, optymistyczna kompozycję dopełnią wyraziste w smaku prażone pestki dyni, zapakowane w oddzielnej saszetce, którymi można udekorować przyrządzoną zupę krem.
Produkt głęboko mrożony.
Produkt certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Składniki: dynia (50 %), marchew żółta (27 %), warzywa w zmiennych proporcjach (22 %) (marchew pomarańczowa, papryka żółta, korzeń pietruszki, seler), prażone pestki dyni (1 %).
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 150 g |
% RWS*
na porcję |
Wartość energetyczna |
161 kJ / 39 kcal |
245 kJ / 59 kcal |
3% |
Tłuszcz |
0,7 g |
1,1 g |
2% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,1 g |
0,2 g |
1% |
Węglowodany |
4,9 g |
7,4 g |
3% |
w tym cukry |
2,0 g |
3,0 g |
3% |
Białko |
1,6 g |
2,4 g |
5% |
Sól |
0,08 g |
0,1 g |
2% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.