Zupa jesienna z dynią, papryką i wieprzowiną
Składniki
- “Zupa krem z żółtych warzyw” Proste Historie,
- 2 łyżki oleju,
- 2 średnie cebule posiekane w kostkę,
- 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku,
- 200 g mielonej łopatki wieprzowej,
- 1 szczypta suszonego lubczyku lub cząbru,
- 1/2 łyżeczki suszonej łagodnej papryki,
- 1,3 l bulionu z kurczaka,
- siekana natka pietruszki.
Sposób przygotowania
- Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, dodaj 2 średnie posiekane w kostkę cebule i 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
- Zeszklij przez 3 minuty.
- Wrzuć 200 g mielonej łopatki wieprzowej.
- Dopraw szczyptą suszonego lubczyku lub cząbru.
- Dodaj sól, pieprz i ½ łyżeczki suszonej łagodnej papryki.
- Mieszając drewnianą łyżką smaż na rumiano przez 10 minut.
- Do garnka wlej 1,3 l bulionu z kurczaka.
- Zagotuj, dodaj zupę Proste Historie Krem z żółtych warzyw (bez blendowania lub zblendowaną) oraz zawartość patelni.
- Gotuj przez 20 minut. Nie miksuj.
- Podaj z siekaną natką pietruszki.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Zupa jesienna z dynią, papryką i wieprzowiną
Usmaż na rumiano mieloną łopatkę wieprzową i cebulę, dodaj składniki do gotujących się zupy.
Zupa serowa z wytrawną kruszonką
Do kremu dodaj starty ostry ser, mleko i podaj z chipsami serowymi