Zupa jesienna z dynią, papryką i wieprzowiną

Składniki

  • “Zupa krem z żółtych warzyw” Proste Historie,
  • 2 łyżki oleju,
  • 2 średnie cebule posiekane w kostkę,
  • 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku,
  • 200 g mielonej łopatki wieprzowej,
  • 1 szczypta suszonego lubczyku lub cząbru,
  • 1/2 łyżeczki suszonej łagodnej papryki,
  • 1,3 l bulionu z kurczaka,
  • siekana natka pietruszki.

Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, dodaj 2 średnie posiekane w kostkę cebule i 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
  2. Zeszklij przez 3 minuty.
  3. Wrzuć 200 g mielonej łopatki wieprzowej.
  4. Dopraw szczyptą suszonego lubczyku lub cząbru.
  5. Dodaj sól, pieprz i ½ łyżeczki suszonej łagodnej papryki.
  6. Mieszając drewnianą łyżką smaż na rumiano przez 10 minut.
  7. Do garnka wlej 1,3 l bulionu z kurczaka.
  8. Zagotuj, dodaj zupę Proste Historie Krem z żółtych warzyw (bez blendowania lub zblendowaną) oraz zawartość patelni.
  9. Gotuj przez 20 minut. Nie miksuj.
  10. Podaj z siekaną natką pietruszki.

ZUPA KREM z żółtych warzyw
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu