Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA POMIDOROWA z ryżem

          Opis

          Klasyka polskiej kuchni, czyli pomidorowa z ryżem, może w kilka chwil zagościć na każdym stole. Przyrządzona z dojrzałych pomidorów i wyrazista w smaku zupa z dodatkiem aromatycznych ziół, i suszonych pomidorów to propozycja na prawdziwie domowy obiad, któremu nie sposób się oprzeć.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: pomidory 53%, ryż 24%, warzywa w zmiennych proporcjach 11% (marchew, cebula, seler, pietruszka), koncentrat pomidorowy 4%, woda, mieszanka przyprawowa 2% (suszone pomidory, cukier, mąka ryżowa, sól, cebula, czosnek, skrobia ziemniaczana, papryka, olej rzepakowy, bazylia, tymianek, oregano, wyciąg z papryki słodkiej), cukier, ocet spirytusowy, sól.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 427 kJ / 101 kcal 644 kJ / 152 kcal 8%
          Tłuszcz 0,3 g 0,5 g 1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,08 g 0,1 g 1%
          Węglowodany 22 g 33 g 13%
          w tym cukry 0,8 g 1,2 g 1%
          Białko 2,3 g 3,5 g 7%
          Sól 0,04 g 0,06 g 1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Zupę pomidorową (po uprzednim wyjęciu dołączonej do opakowania saszetki
          z przyprawą) wsyp do około 750 ml gotującego się bulionu.
          2 Dodaj przyprawę do zupy i gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
          3 Pod koniec gotowania do zupy możesz dodać śmietanę.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane