Świątecznie soczysta

Składniki

Zupa grzybowa Proste Historie,
0,5 szklanki soczewicy,
2 łyżki gęstej śmietany 18%

1 łyżka śmietany kremówki,
szczypta imbiru suszonego,
szczypta papryki wędzonej,
koperek.

Sposób przygotowania

Zupę grzybową Proste Historie przygotuj zgodnie z informacją na opakowaniu. Soczewicę opłucz i dodaj do gotującej się zupy. Dopraw solą i szczyptą imbiru oraz papryki. Mąkę rozmieszaj w zimnej wodzie (ok. 2 łyżki), następnie dodaj do śmietany i wlej do zupy. Ponownie zagotuj.

Sposób podania: wierzch zupy posyp koperkiem.

ZUPA GRZYBOWA z podgrzybkami
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu