Zupa wiosenna z rzodkiewką i makaronem

Składniki

  • “Zupa wiosenna” Proste Historie,
  • 2 l bulionu na kurczaku,
  • 1 szklanka makaronu rurki,
  • 4 łyżki dobrej oliwy z oliwek,
  • 1 kieliszek białego wytrawnego wina,
  • świeżo mielony pieprz i sól,
  • 1 pęczek rzodkiewek.

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj 2 litry bulionu na kurczaku.
  2. Wrzuć “Zupę wiosenną” Proste Historie i doprowadź do wrzenia.
  3. Dodaj szklankę makaronu rurki i 4 łyżki dobrej oliwy z oliwek.
  4. Na końcu dolej kieliszek białego wytrawnego wina.
  5. Pozostaw na ogniu dopóki warzywa nie będą miękkie a makaron ugotowany.
  6. Dopraw świeżo mielonym pieprzem i solą.
  7. Pęczek rzodkiewek umyj, liście drobno posiekaj a rzodkiewkę zetrzyj na dużych oczkach.
  8. Dodaj do zupy i serwuj.

ZUPA WIOSENNA
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu