Zupa wiosenna z rzodkiewką i makaronem
Składniki
- “Zupa wiosenna” Proste Historie,
- 2 l bulionu na kurczaku,
- 1 szklanka makaronu rurki,
- 4 łyżki dobrej oliwy z oliwek,
- 1 kieliszek białego wytrawnego wina,
- świeżo mielony pieprz i sól,
- 1 pęczek rzodkiewek.
Sposób przygotowania
- Przygotuj 2 litry bulionu na kurczaku.
- Wrzuć “Zupę wiosenną” Proste Historie i doprowadź do wrzenia.
- Dodaj szklankę makaronu rurki i 4 łyżki dobrej oliwy z oliwek.
- Na końcu dolej kieliszek białego wytrawnego wina.
- Pozostaw na ogniu dopóki warzywa nie będą miękkie a makaron ugotowany.
- Dopraw świeżo mielonym pieprzem i solą.
- Pęczek rzodkiewek umyj, liście drobno posiekaj a rzodkiewkę zetrzyj na dużych oczkach.
- Dodaj do zupy i serwuj.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Latający talerz zupy
Załóż swój ulubiony kuchenny skafander i odkryj wszechświat warzyw.
Zupa prowansalska z zielonym sosem i fasolką
Przygotuj zupę dodając ugotowaną fasolkę, podaj z sosem z bazylii
Zupa wiosenna z rzodkiewką i makaronem
Ugotuj zupę z dodatkiem białego wina, dodaj makaron rurki i chrupiącej rzodkiewki