Zupa prowansalska z zielonym sosem i fasolką
Składniki
- “Zupa wiosenna” Proste Historie,
- 400 g białej fasolki z puszki,
- 6 ząbków czosnku,
- pęczek bazylii,
- 5 łyżek tartego ostrego sera,
- niepełna szklanka oliwy,
- 1 łyżka octu winnego,
- sól.
Sposób przygotowania
- Przygotuj “Zupę wiosenną” Proste Historie z godnie z przepisem na opakowaniu.
- Odcedź 400 g białej fasolki z puszki i dodaj do zupy.
- Do blendera wrzuć 6 ząbków czosnku, pęczek bazylii i ukręć składniki na jednolitą masę.
- Teraz dodaj 5 łyżek tartego ostrego sera (najlepiej parmezanu) i blendując dodawaj strumieniem niepełną szklankę oliwy.
- Dopraw solą i 1 łyżką octu winnego.
- Do talerza nalej porcję zupy, wierzch polej łyżką sosu bazyliowego.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Latający talerz zupy
Załóż swój ulubiony kuchenny skafander i odkryj wszechświat warzyw.
Zupa prowansalska z zielonym sosem i fasolką
Przygotuj zupę dodając ugotowaną fasolkę, podaj z sosem z bazylii
Zupa wiosenna z rzodkiewką i makaronem
Ugotuj zupę z dodatkiem białego wina, dodaj makaron rurki i chrupiącej rzodkiewki