Latający talerz zupy
Składniki
- “Zupa wiosenna” Proste Historie,
- 1,5 l bulionu,
- pieprz i sól,
- śmietana (opcjonalnie).
Sposób przygotowania
- Zupy wiosennej Proste Historie nie trzeba rozmrażać. Wystarczy, że wsypiesz ją do ok. 1,5 litra gotującego się bulionu.
- Gotuj zupę 15 minut, od czasu do czasu lekko mieszając łyżką, jakby ta nie znała grawitacji.
- Dopraw danie gwiezdnym pyłem, zawierającym pieprz i sól.
- Pod koniec gotowania możesz dodać śmietanę.
- Podaj zupę w latającym spodku – na pewno będzie kosmicznie pyszna!
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Latający talerz zupy
Załóż swój ulubiony kuchenny skafander i odkryj wszechświat warzyw.
Zupa prowansalska z zielonym sosem i fasolką
Przygotuj zupę dodając ugotowaną fasolkę, podaj z sosem z bazylii
Zupa wiosenna z rzodkiewką i makaronem
Ugotuj zupę z dodatkiem białego wina, dodaj makaron rurki i chrupiącej rzodkiewki