Zupa cebulowa z młodą cukinią i dymką
Składniki
- “Zupa cebulowa z grzankami” Proste Historie,
- 2 łyżki oliwy,
- 2 młode cukinie,
- 1 pęczek dymki,
- 2 łyżki przecieru pomidorowego,
- sól i pieprz,
- 100 ml śmietany,
- 1 łyżeczka suszonej papryki,
- 1 łyżeczka mąki.
Sposób przygotowania
- Rozgrzej na patelni 2 łyżki oliwy, 2 młode cukinie pokrój na cienkie plasterki i obsmaż przez chwilę na tłuszczu razem z pęczkiem dymki pokrojonym w drobne kawałki.
- Ugotuj “Zupę cebulową” Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Dodaj zawartość patelni i 2 łyżki przecieru pomidorowego.
- Dopraw solą i pieprzem.
- Zagotuj dodając 100 ml śmietany wymieszanej z 1 łyżeczką suszonej papryki i 1 łyżeczką mąki.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Zupa cebulowa z białym winem, grzankami i serem
Podduś cebulę z tymiankiem, podlej winem i zagotuj z warzywami
Zupa cebulowa z młodą cukinią i dymką
Plasterki cukini podsmaż z dymką i dodaj do mieszanki cebulowej