Pieczone warzywa do mięsa
Pieczone warzywa do mięsa to dobry pomysł na szybki i prosty w przygotowaniu rodzinny obiad. Codzienna porcja warzyw do każdego posiłku zalecana jest przez dietetyków, dlatego danie przygotowane z mrożonych warzyw „Proste Historie” będzie nie tylko smaczne, ale i zdrowe, dostarczając porcji witamin oraz błonnika. Dodatek ziół i oliwy sprawi, że pieczone warzywa nabiorą wyrazistego smaku i aromatu, doskonale komponując się z potrawami mięsnymi podawanymi podczas obiadu czy kolacji serwowanej na ciepło. Danie jest gotowe w 30 minut i bardzo łatwe przygotowaniu. Dzieci chętnie zjedzą porcję warzyw podaną w taki sposób.
Składniki
- “Chrupiący kalafior” Proste Historie,
- “Marchewka słodka” Proste Historie,
- 1 cebula szalotka,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- sok z cytryn,
- świeży tymianek.
Sposób przygotowania
- Lekko podgotuj „Chrupiącego Kalafiora” i „Marchewkę słodką” Proste Historie, następnie odcedź, rozdrobnij różyczki kalafiora, wymieszaj z kostkami marchewki, dodatowo pokrojoną w kostkę szalotką i rozgniecionymi 2 ząbkami czosnku.
- Do naczynia do pieczenia wlej 2 łyżki oliwy z oliwek, następnie wyłóż do niego składniki warzywne i piecz całość w temperaturze 220°C do lekkiego zrumienienia.
- Po wyjęciu z piekarnika skrop całość sokiem z cytryny, posyp świeżym tymiankiem.
- Podawaj jako dodatek warzywny do pieczonej białej kiełbasy lub świątecznej pieczeni, dekorując danie świeżym rozmarynem.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Pieczone warzywa do mięsa
Warzywa z piekarnika podaj jako dodatek do świątecznej pieczeni lub pieczonej białej kiełbasy.