Makaron ryżowy orientalnie
Sposób przygotowania
200 g makaronu ryżowego typu nitki przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W garnuszku upraż 1 łyżkę ziaren sezamu na złoto. Odłóż. Wlej 250 ml rosołu wołowego, dodaj szczyptę mieszanki 5 smaków i zagotuj przez 5 minut. Dodaj 1 łyżkę miodu, 1 ząbek drobno posiekanego czosnku, 3 łyżki sosu sojowego, ½ szklanki soku z ananasa i redukuj całość przez 5 minut. Dodaj sezam i rozmieszaną w wodzie 1 łyżkę mąki ziemniaczanej. Odstaw. Na patelnię wlej 3 łyżki oleju. Dodaj zamrożone opakowanie “Warzyw na patelnię orientalnych” Proste Historie razem z przyprawami z saszetki. Smaż przez 10 minut na dużym ogniu. Przerzuć do miski, wymieszaj z odcedzonym makaronem i sosem. Możesz dodać jeszcze 2 łyżki oleju sezamowego prażonego. Całość dokładnie wymieszaj. Danie możesz ponownie podgrzać na patelni lub serwować ostudzone – jako sałatkę.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Kurczak z orzeszkami ziemnymi i warzywami
Podsmażone warzywa wymieszaj z piersią kurczaka i orzeszkami ziemnymi
Makaron ryżowy orientalnie
Usmaż warzywa, dodaj sezamowy sos i wymieszaj z makaronem ryżowym