Śniadaniowa chałka z truskawkami
Sposób przygotowania
Rozmroź “Truskawki” Proste Historie na sitku. Na patelnię wsyp 2 łyżki cukru, ½ łyżeczkę cukru waniliowego i sok z 1 cytryny. Zacznij podgrzewać i jeśli tylko zacznie lekko zmieniać kolor na słomkowy, dodaj odcedzone truskawki. Trzymaj na ogniu 2 minuty. Wyłącz, dodaj 1 płaską łyżkę masła i szczyptę cynamonu. W misce ubij lekko 4 jajka z dodatkiem 4 łyżek śmietanki kremówki, szczypty soli i 1 płaskiej łyżeczki cukru. Przygotuj 6 kromek chałki lub pieczywa tostowego. Rozgrzej na patelni 1 łyżkę masła. Zanurzaj kawałki chleba w masie jajecznej i smaż po 1 minucie z każdej strony ,na rumiano. Przed kolejną partią umyj patelnię i dodaj kolejne masło. Na ciepłe tosty kładź porcję truskawek i oprósz cukrem pudrem.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Deser mascarpone z truskawkami i bezą
Ubij mascarpone z cukrem i żółtkami, wkrusz kawałki bezy i podaj z sosem truskawkowym.
Śniadaniowa chałka z truskawkami
Zanurz chałkę w jajku, usmaż na maśle i podaj z truskawkami