Kopytka z zielonym groszkiem, szynką i szałwią
Składniki
- “Kopytka ziemniaczane” Proste Historie,
- 200 g “Groszku” Proste Historie,
- 100 g gotowanej szynki,
- 3 łyżki masła,
- 100 ml dowolnego bulionu,
- 1/2 cytryny,
- kilka listków szałwii
- sól i świeżo mielony pieprz.
Sposób przygotowania
- 100 g gotowanej szynki w plastrach pokrój w drobną kostkę.
- Na patelnię daj 2 łyżki masła i wrzuć 200 g zamrożonego “Groszku” Proste Historie.
- Dodaj 100ml bulionu dowolnego, szczyptę soli i cukru. Duś przez 8 minut.
- Dodaj pokrojoną szynkę, dodatkową łyżkę zimnego masła, sok z 1/2 cytryny, kilka listków szałwii.
- Ugotuj 1 opakowanie “Kopytek” Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Zanurz w gorącym sosie z groszkiem i posyp świeżo mielonym pieprzem.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Kopytka z zielonym groszkiem, szynką i szałwią
Podduś zielony groszek z dodatkiem pokrojone szynki, wymieszaj z szałwia i podaj do kopytek
Zapiekane kopytka po włosku
Dodaj mieszankę włoskich warzyw, listki bazylii, mozzarellę i wstaw do piekarnika