Kokardki ze szpinakiem, wędzonym łososiem i białym winem
Składniki
- “Kokardki ze szpinakiem w kremowym sosie” Proste Historie,
- 100 g wędzonego łososia,
- 100 ml białego wytrawnego wina,
- 1/2 cytryny,
- 100 ml gęstej słodkiej śmietanki,
- 1 szczypta suszonego curry,
- 1 płaska łyżka posiekanego koperku,
- sól ziołowa.
Sposób przygotowania
- 100 g wędzonego łososia pokrój w drobną kostkę lub cienkie paski.
- Przygotuj kokardki ze szpinakiem zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając w połowie smażenia 100 ml białego wytrawnego wina i otartą skórkę z połowy cytryny.
- Po chwili dodaj łososia, 100 ml gęstej słodkiej śmietanki i szczyptę suszonego curry.
- Dopraw danie solą ziołową i duś kolejne cztery minuty, a przed podaniem wymieszaj z płaską łyżką posiekanego koperku i sokiem z połowy cytryny.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Kokardki ze szpinakiem, pomidorami i bazylią
Pokrojone w kostkę pomidory wymieszaj z czosnkiem i razem z bazylią dodaj do gorących kokardek.
Kokardki ze szpinakiem, wędzonym łososiem i białym winem
Dodaj do makaronu paski wędzonego łososia i duś z białym winem i śmietaną