Kokardki ze szpinakiem, pomidorami i bazylią
Składniki
- “Kokardki ze szpinakiem w kremowym sosie” Proste Historie,
- 3 dojrzałe pomidory,
- 2 łyżki oliwy,
- 1 łyżka białego octu winnego,
- 1 drobno posiekany ząbek czosnku,
- 1 łyżeczka miodu,
- 1 szczypta ostrej papryki,
- świeże listki bazylii.
Sposób przygotowania
- 3 dojrzałe pomidory sparz i obierz ze skórki.
- Przekrój je na ćwiartki, oczyść z pestek i pokrój w niewielką kostkę.
- Przełóż pomidory do miski, dodaj 2 łyżki oliwy, 1 łyżkę białego octu winnego i 1 drobno posiekany ząbek czosnku.
- Dopraw solą, 1 łyżeczką miodu i szczyptą ostrej papryki.
- Przygotuj kokardki ze szpinakiem zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Wyłóż je na talerz, połącz z pomidorami i posyp danie świeżymi listkami bazylii.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Kokardki ze szpinakiem, pomidorami i bazylią
Pokrojone w kostkę pomidory wymieszaj z czosnkiem i razem z bazylią dodaj do gorących kokardek.
Kokardki ze szpinakiem, wędzonym łososiem i białym winem
Dodaj do makaronu paski wędzonego łososia i duś z białym winem i śmietaną