Kokardki ze szpinakiem, pomidorami i bazylią

Składniki

  • “Kokardki ze szpinakiem w kremowym sosie” Proste Historie,
  • 3 dojrzałe pomidory,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 1 łyżka białego octu winnego,
  • 1 drobno posiekany ząbek czosnku,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • 1 szczypta ostrej papryki,
  • świeże listki bazylii.

Sposób przygotowania

  1. 3 dojrzałe pomidory sparz i obierz ze skórki.
  2. Przekrój je na ćwiartki, oczyść z pestek i pokrój w niewielką kostkę.
  3. Przełóż pomidory do miski, dodaj 2 łyżki oliwy, 1 łyżkę białego octu winnego i 1 drobno posiekany ząbek czosnku.
  4. Dopraw solą, 1 łyżeczką miodu i szczyptą ostrej papryki.
  5. Przygotuj kokardki ze szpinakiem zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  6. Wyłóż je na talerz, połącz z pomidorami i posyp danie świeżymi listkami bazylii.

Kokardki ze szpinakiem w kremowym sosie
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu