Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Uszka z grzybami

          Opis

          Uszka z grzybami to wspaniały dodatek do klarownych zup na bulionie, na przykład czerwonego barszczu lub kremowej grzybowej. Miękkie, delikatne ciasto, a w nim… leśne aromaty polskich borowików i pieczarek. Prosto, tradycyjnie i przede wszystkim pysznie!

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Gramatura: 360 g netto.

           

          Składniki: mąka pszenna, pieczarki (20 %), woda, semolina (8 %), (z pszenicy durum), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), błonnik pszenny, sól, olej rzepakowy, borowik szlachetny suszony (0,08 %), przyprawy.
          Mogą zawierać mleko, soje i seler.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g
          Wartość energetyczna 848 kJ / 203 kcal
          Tłuszcz 1,3 g
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
          Węglowodany 38 g
          w tym cukry 1,3 g
          Białko 7,2 g
          Sól 1,0 g

          Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

          1 Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W.
          2 Garnek: uszka wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody. Od chwili kiedy uszka zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę.
          3 Patelnia: uszka rozłóż na patelni z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju. Smaż z obu stron do zarumienienia ciasta około 3 minut, bez wcześniejszego gotowania.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane