Opis
Uszka z grzybami to wspaniały dodatek do klarownych zup na bulionie, na przykład czerwonego barszczu lub kremowej grzybowej. Miękkie, delikatne ciasto, a w nim… leśne aromaty polskich borowików i pieczarek. Prosto, tradycyjnie i przede wszystkim pysznie!
Chłodzony półprodukt garmażeryjny.
Gramatura: 360 g netto.
Składniki: mąka pszenna, pieczarki (20 %), woda, semolina (8 %), (z pszenicy durum), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), błonnik pszenny, sól, olej rzepakowy, borowik szlachetny suszony (0,08 %), przyprawy.
Mogą zawierać mleko, soje i seler.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
Wartość energetyczna |
848 kJ / 203 kcal |
Tłuszcz |
1,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,3 g |
Węglowodany |
38 g |
w tym cukry |
1,3 g |
Białko |
7,2 g |
Sól |
1,0 g |
Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.
1 |
Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W. |
2 |
Garnek: uszka wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody. Od chwili kiedy uszka zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę. |
3 |
Patelnia: uszka rozłóż na patelni z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju. Smaż z obu stron do zarumienienia ciasta około 3 minut, bez wcześniejszego gotowania. |