Opis
Rozpływające się w ustach uszka z kapustą i grzybami to idealny dodatek na przykład do czerwonego barszczu. Idealne dla osób ceniących tradycyjne smaki. Połączenie charakterystycznej polskiej kapusty kiszonej i szlachetnych borowików, z dodatkiem aromatycznych przypraw i cebulki, to klasyka w najlepszym wydaniu!
Chłodzony półprodukt garmażeryjny.
Gramatura: 360 g netto.
Składniki: mąka pszenna, kapusta kiszona (17 %) (kapusta biała, sól), woda, semolina (8 %) (z pszenicy durum), pieczarki (2 %), błonnik pszenny, płatki ziemniaczane, podgrzybek brunatny (1 %), sól, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), borowik szlachetny suszony (0,2 %), olej rzepakowy, przyprawy.
Mogą zawierać mleko, soję i seler.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
Wartość energetyczna |
876 kJ / 210 kcal |
Tłuszcz |
1,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2 g |
Węglowodany |
39 g |
w tym cukry |
2,0 g |
Białko |
6,9 g |
Sól |
1,0 g |
Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.
1 |
Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W. |
2 |
Garnek: uszka wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody. Od chwili kiedy uszka zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę. |
3 |
Patelnia: uszka rozłóż na patelni z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju. Smaż z obu stron do zarumienienia ciasta około 3 minut, bez wcześniejszego gotowania. |