Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Uszka z mięsem

          Opis

          Delikatne ciasto skrywające dobrze doprawione mięso – oto tajemnica wyśmienitych uszek z mięsem. Ich lepienie jest bardzo pracochłonne, dlatego warto sięgnąć po proste i niezawodne rozwiązania. Gotowe uszka z soczystym polskim mięsem wieprzowo-wołowym, to gwarancja kulinarnego siódmego nieba…

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Gramatura: 360 g netto.

           

          Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, semolina (z pszenicy twardej Durum), sól, olej rzepakowy; nadzienie: mięso wieprzowe (28%), woda, białko sojowe, cebula, mięso wołowe (9%), sól, pieprz czarny.

          Zawartość nadzienia: 26%. Mogą zawierać mleko, seler, gorczycę.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 1014 kJ / 243 kcal 12%
          Tłuszcz 2,9 g 4%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g 5%
          Węglowodany 42 g 16%
          w tym cukry 1,3 g 1%
          Białko 10 g 20%
          Sól 0,94 g 16%

          Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

          1 Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W.
          2 Garnek: uszka wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody. Od chwili kiedy uszka zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę.
          3 Patelnia: uszka rozłóż na patelni z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju. Smaż z obu stron do zarumienienia ciasta około 3 minut, bez wcześniejszego gotowania.

          Produkty powiązane