Opis
Delikatne ciasto skrywające dobrze doprawione mięso – oto tajemnica wyśmienitych uszek z mięsem. Ich lepienie jest bardzo pracochłonne, dlatego warto sięgnąć po proste i niezawodne rozwiązania. Gotowe uszka z soczystym polskim mięsem wieprzowo-wołowym, to gwarancja kulinarnego siódmego nieba…
Chłodzony półprodukt garmażeryjny.
Gramatura: 360 g netto.
Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, semolina (z pszenicy twardej Durum), sól, olej rzepakowy; nadzienie: mięso wieprzowe (28%), woda, białko sojowe, cebula, mięso wołowe (9%), sól, pieprz czarny.
Zawartość nadzienia: 26%. Mogą zawierać mleko, seler, gorczycę.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
% RWS*
na porcję |
Wartość energetyczna |
1014 kJ / 243 kcal |
12% |
Tłuszcz |
2,9 g |
4% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,0 g |
5% |
Węglowodany |
42 g |
16% |
w tym cukry |
1,3 g |
1% |
Białko |
10 g |
20% |
Sól |
0,94 g |
16% |
Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.
1 |
Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W. |
2 |
Garnek: uszka wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody. Od chwili kiedy uszka zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę. |
3 |
Patelnia: uszka rozłóż na patelni z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju. Smaż z obu stron do zarumienienia ciasta około 3 minut, bez wcześniejszego gotowania. |