Pierogi ruskie w kruszonce z pestek dyni, prażonej cebulki i natki

Składniki

  • “Pierogi ruskie” Proste Historie,
  • 100 g obranych pestek dyni lub słonecznika,
  • 2 łyżki prażonej cebulki,
  • 2 łyżki masła,
  • 1 czubata łyżka kruszonki,
  • 1 łyżeczka cząbru,
  • świeżo mielony pieprz.

Sposób przygotowania

  1. Na suchą rozgrzaną patelnię wrzuć 100 g pestek obranych pestek dyni lub słonecznika.
  2. Upraż, wystudź i zmiksuj pulsacyjnie na drobną kruszonkę dorzucając 2 łyżki gotowej prażonej cebulki.
  3. Ugotuj Pierogi ruskie
  4. Proste Historie w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  5. Delikatnie odsącz.
  6. Gorące przełóż do metalowej ciepłej miski, dodaj 2 łyżki masła, czubatą łyżkę kruszonki, świeżo mielony pieprz i 1 łyżeczkę roztartego w rękach cząbru.
  7. Zakręć szybko miską i podawaj bez podgrzewania.

PIEROGI ruskie
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
    Sezon

    Dopełnij to danie

    Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

    Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu