Pierogi ruskie w kruszonce z pestek dyni, prażonej cebulki i natki
Składniki
- “Pierogi ruskie” Proste Historie,
- 100 g obranych pestek dyni lub słonecznika,
- 2 łyżki prażonej cebulki,
- 2 łyżki masła,
- 1 czubata łyżka kruszonki,
- 1 łyżeczka cząbru,
- świeżo mielony pieprz.
Sposób przygotowania
- Na suchą rozgrzaną patelnię wrzuć 100 g pestek obranych pestek dyni lub słonecznika.
- Upraż, wystudź i zmiksuj pulsacyjnie na drobną kruszonkę dorzucając 2 łyżki gotowej prażonej cebulki.
- Ugotuj Pierogi ruskie
- Proste Historie w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Delikatnie odsącz.
- Gorące przełóż do metalowej ciepłej miski, dodaj 2 łyżki masła, czubatą łyżkę kruszonki, świeżo mielony pieprz i 1 łyżeczkę roztartego w rękach cząbru.
- Zakręć szybko miską i podawaj bez podgrzewania.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Pierogi ruskie w kruszonce z pestek dyni, prażonej cebulki i natki
Ugotowane gorące pierogi odcedź do miski i wymieszaj z pestkami, cebulką, masłem i cząbrem.
Pierogi w sosie normandzkim z jabłkami
Zrób sos śmietanowy z jabłkiem i podaj do pierogów
Pierogi ruskie z prażoną cebulką i boczkiem
Obsmażone pierogi posyp zrumienionym boczkiem, słodka cebulą i natką pietruszki