Pierogi w sosie normandzkim z jabłkami
Pierogi w sosie normandzkim z jabłkami to zupełnie nowa propozycja podania pierogów ruskich, które cieszą się tak wielką popularnością. Danie gotowe od Prostych Historii pozwala na przygotowanie tego posiłku w zaledwie około 30 minut, można je podać jako obiad, kolację lub po prostu przekąskę. Doskonały smak i aromat są gwarantowane, dlatego też wszyscy twoi bliscy i goście z pewnością będą zachwyceni. Warto spróbować alternatywnej metody podania pierogów ruskich, w której to zachowane zostają wszystkie walory tego dania, a subtelne dodatki pozwalają na uwolnienie kolejnych doznań dla kubków smakowych. Pierogi z sosie normandzkim z jabłkami to świetny pomysł na każdy dzień.
Składniki
- 1 łyżka masła,
- pierogi ruskie Proste Historie,
- 1 biała cebula,
- 1 duże jabłko,
- sól i pieprz.
- 100 ml klarownego soku jabłkowego,
- 100 ml warzywnego wywaru,
- 5 łyżek tłustej śmietany,
- 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon.
Sposób przygotowania
- W dużym garnku rozpuść 1 łyżkę masła. Dodaj 1 posiekaną cebulę i smaż przez 3 minuty.
- Dodaj 1 duże jabłko, obrane i pokrojone w drobną kostkę. Lekko zrumień.
- Dodaj 100 ml klarownego soku jabłkowego i 100 ml warzywnego wywaru. Gotuj na dużym ogniu 5 minut.
- Zmiksuj blenderem dodając 5 łyżek tłustej śmietany, 1 łyżeczkę czubatą musztardy Dijon.
- Zagotuj delikatnie, dopraw solą i pieprzem.
- Podaj do ugotowanych zgodnie z przepisem pierogów.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Pierogi ruskie w kruszonce z pestek dyni, prażonej cebulki i natki
Ugotowane gorące pierogi odcedź do miski i wymieszaj z pestkami, cebulką, masłem i cząbrem.
Pierogi w sosie normandzkim z jabłkami
Zrób sos śmietanowy z jabłkiem i podaj do pierogów
Pierogi ruskie z prażoną cebulką i boczkiem
Obsmażone pierogi posyp zrumienionym boczkiem, słodka cebulą i natką pietruszki