Pierogi z jagodami i kwaśną śmietaną
Pierogi z jagodami i kwaśną śmietaną to pyszna propozycja na obiad, kolację czy przekąskę dla całej rodziny. Prostota przygotowania tego dania pozwala na jego serwowanie niemal przy każdej okazji, gwarantując tym samym doskonały smak i aromat. Danie gotowe od Prostych Historii to nie tylko tradycyjny polski specjał podawany na słodko, też także możliwość jego zaserwowania na niezliczone sposoby. Zachwyć swoich gości pierogami z jagodami i kwaśną śmietaną lub zaproponuj je swoim pociechom jako pożywne śniadanie przed szkołą lub przedszkolem. Pierogi w takiej formie to znakomite alternatywa kulinarna na cały rok.
Składniki
- 250 ml śmietany 36%,
- 1 cytryna,
- pierogi z jagodami Proste Historie,
- cukier.
Sposób przygotowania
- 250 ml śmietany 36% skrop sokiem z 1 cytryny.
- Mocno wymieszaj widelcem aby zamieniła się w gęsty krem.
- Ugotuj pierogi Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Gorące pierogi polewaj śmietaną i posypuj dużą ilością cukru. Najprostsza rewelacja!
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Pierogi z jagodami i kwaśną śmietaną
Dodaj do tłustej śmietany sok z cytryny, wyłóż na pierogi i posyp grubym cukrem
Pierogi z jagodami i kremem angielskim
Z wanilii, mleka, śmietanki i żółtek ugotuj gęsty krem i polej nim pierogi