Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z jagodami

          Opis

          Pierogi z jagodami kojarzą się ze słonecznym latem i wyprawami do lasu. Z PROSTYMI HISTORIAMI smak leśnych jagód możemy poczuć przez cały rok! Słodycz wyjątkowych polskich jagód, otoczonych delikatnym ciastem, to prawdziwa rozkosz podniebienia…

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, błonnik pszenny, sól, olej rzepakowy, kurkuma; nadzienie: jagody (65%), aronia (15%), cukier, skrobia, błonnik pszenny.
          Zawartość nadzienia: 38%.
          Mogą zawierać mleko, soję i seler.
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 225 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna762 kJ / 182 kcal1715kJ /410 kcal20%
          Tłuszcz1,6 g3,6 g5%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g0,5 g2%
          Węglowodany35 g79 g30%
          w tym cukry6,2 g14 g14%
          Białko4,7 g11 g22%
          Sól0,15 g0,34 g6%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
          2Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut.
          3Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak, jak lubisz. Możesz polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane