Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z owocami

          Opis

          Owocowe bogactwo polskich sadów i pól zachwyca. Dorodne jabłka, soczyste porzeczki, truskawki, aromatyczne jagody i kuszące maliny odnaleźć można w pierogach z owocami. To jedyna w swoim rodzaju, zniewalająca kompozycja pysznych owoców i aksamitnego ciasta podbija podniebienia i przywołuje myśl o smakach dzieciństwa.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, błonnik pszenny, olej rzepakowy, sól kurkuma; nadzienie: truskawki (30%), cukier, jabłka (15%), porzeczki czerwone (15%), jagody (9%), skrobia, maliny (6%), błonnik pszenny.
          Mogą zawierać mleko, soję i seler.
          Zawartość nadzienia: 38%.
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 225 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna776 kJ / 186 kcal1746 kJ / 419 kcal21%
          Tłuszcz1,5 g3,4 g5%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g0,5 g2%
          Węglowodany36 g81 g31%
          w tym cukry7,8 g18 g20%
          Białko4,7 g11 g22%
          Sól0,15 g0,34 g6%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody.
          Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
          2Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym
          ogniu przez około 10-12 minut.
          3Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać śmietaną lub jogurtem
          i posypać cukrem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane