Pierogi owocowe z sosem jabłkowo-imbirowym
Pierogi owocowe z sosem jabłkowo-imbirowym to danie naprawdę wyjątkowe i to pod wieloma względami. Dodatek owoców nadaje mu słodyczy, podczas gdy imbir znakomicie rozgrzewa w jesienne i zimowe wieczory. Tak podane pierogi to też świetny pomysł na rodzinny obiad lub szybką przekąskę na mały głód. Pierogi z owocami od Prostych Historii gwarantują łatwe i szybkie przygotowanie dania, dzięki czemu nie musisz spędzać długich godzin w kuchni, aby zachwycić swoich gości. Zapewnij swoim bliskim niesamowite doznania dla kubków smakowych, dzięki przepysznym pierogom owocowym z sosem jabłkowo-imbirowym. Posiłek z pewnością na długo zapadnie w pamięć wszystkim smakoszom.
Składniki
- “Pierogi z owocami” Proste Historie,
- kawałek świeżego imbiru 5 cm,
- 150 ml soku jabłkowego klarownego,
- 1 szczypta cukru waniliowego,
- 30 g cukru pudru,
- 1 cytryna,
- kilka maślanych ciastek owsianych lub kruchych,
- 1 łyżka masła.
Sposób przygotowania
- Zetrzyj na tarce 5 cm kawałek obranego, świeżego imbiru.
- Dodaj imbir do garnuszka razem z 150 ml soku jabłkowego klarownego i szczyptą cukru waniliowego.
- Dodaj 30 g cukru pudru i zagotuj całość przez 5 minut do momentu powstania lekkiego syropu.
- Przecedź syrop przez sito do garnuszka tak, aby mieć klarowny płyn.
- Dodaj sok z 1 cytryny i redukuj przez 2 minuty, następnie ostudź.
- Kilka maślanych ciastek owsianych lub kruchych odśwież przez 5 minut w nagrzanym piekarniku.
- Pokrusz na drobne kawałki. Ugotuj pierogi Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Odcedź, dodaj łyżkę masła i zakręć garnkiem.
- Serwuj gorące, polane sosem imbirowym i posypane kruszonką.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Pierogi owocowe z sosem jabłkowo-imbirowym
Zaskocz jabłkowo imbirowym sosem do pierogów i zrób kruszonkę z ciastek