Pierogi owocowe z sosem jabłkowo-imbirowym

Pierogi owocowe z sosem jabłkowo-imbirowym to danie naprawdę wyjątkowe i to pod wieloma względami. Dodatek owoców nadaje mu słodyczy, podczas gdy imbir znakomicie rozgrzewa w jesienne i zimowe wieczory. Tak podane pierogi to też świetny pomysł na rodzinny obiad lub szybką przekąskę na mały głód. Pierogi z owocami od Prostych Historii gwarantują łatwe i szybkie przygotowanie dania, dzięki czemu nie musisz spędzać długich godzin w kuchni, aby zachwycić swoich gości. Zapewnij swoim bliskim niesamowite doznania dla kubków smakowych, dzięki przepysznym pierogom owocowym z sosem jabłkowo-imbirowym. Posiłek z pewnością na długo zapadnie w pamięć wszystkim smakoszom.

Składniki

  • “Pierogi z owocami” Proste Historie,
  • kawałek świeżego imbiru 5 cm,
  • 150 ml soku jabłkowego klarownego,
  • 1 szczypta cukru waniliowego,
  • 30 g cukru pudru,
  • 1 cytryna,
  • kilka maślanych ciastek owsianych lub kruchych,
  • 1 łyżka masła.

Sposób przygotowania

  1. Zetrzyj na tarce 5 cm kawałek obranego, świeżego imbiru.
  2. Dodaj imbir do garnuszka razem z 150 ml soku jabłkowego klarownego i szczyptą cukru waniliowego.
  3. Dodaj 30 g cukru pudru i zagotuj całość przez 5 minut do momentu powstania lekkiego syropu.
  4. Przecedź syrop przez sito do garnuszka tak, aby mieć klarowny płyn.
  5. Dodaj sok z 1 cytryny i redukuj przez 2 minuty, następnie ostudź.
  6. Kilka maślanych ciastek owsianych lub kruchych odśwież przez 5 minut w nagrzanym piekarniku.
  7. Pokrusz na drobne kawałki. Ugotuj pierogi Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  8. Odcedź, dodaj łyżkę masła i zakręć garnkiem.
  9. Serwuj gorące, polane sosem imbirowym i posypane kruszonką.

Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu