Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z wiśniami

          Opis

          Pierogi z wiśniami to kusząca propozycja dla fanów letnich owoców, którzy zamiast godzinami je drylować, wolą po prostu cieszyć się ich smakiem! Wyraziste w smaku wiśnie z polskich sadów i mięciutkie, delikatne ciasto, to gwarancja pysznego obiadu i letnich smaków, które teraz mogą towarzyszyć nam przez cały rok!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól; nadzienie: wiśnie (80%), cukier, skrobia, błonnik pszenny.
          Mogą zawierać mleko, soję, seler i gorczycę.
          Pomimo naszych starań mogą zawierać pestki lub ich fragmenty.
          Zawartość nadzienia: 38%.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 760 kJ / 182 kcal 1710 kJ / 410 kcal 20%
          Tłuszcz 1,5 g 3,4 g 5%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,5 g 2%
          Węglowodany 36 g 81 g 31%
          w tym cukry 5,4 g 12 g 13%
          Białko 4,7 g 11 g 22%
          Sól 0,15 g 0,34 g 6%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów gotującej się, osolonej
          wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2 Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
          powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjąmij po około 10-12 minutach.
          3 Gotową potrawę możesz polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane