Zupa wiśniowa z pierogami

Składniki

  • “Pierogi z wiśniami” Proste Historie,
  • “Soczyste wiśnie” Proste Historie,
  • 5 łyżek cukru,
  • 1/2 płaskiej łyżeczki cynamonu,
  • 3 łyżki soku z jabłek lub wiśni,
  • 150 ml wody,
  • 200 ml słodkiej śmietany,
  • 1 łyżeczka mąki,
  • cukier puder,
  • sól.

Sposób przygotowania

  1. Na wysoką patelnię wsyp 5 łyżek cukru, ½ płaskiej łyżeczki cynamonu, 3 łyżki soku z jabłek lub wiśni.
  2. Zostaw na małym ogniu na 5 minut.
  3. Dodaj zamrożone wiśnie bez pestek Proste Historie 450 g.
  4. Duś przez 7 minut.
  5. Dodaj 150 ml wody, gotuj na dużym ogniu przez kolejne 5 minut.
  6. Wymieszaj w szklance 200 ml słodkiej śmietany z 1 łyżeczką mąki.
  7. Wlej do wiśni, zagotuj stale mieszając i zmiksuj.
  8. Ugotuj pierogi z wiśniami Proste Historie 450 g zgodnie z przepisem na opakowaniu dodając do wody szczyptę soli więcej niż zwykle.
  9. Do kokilki z gorącą zupą włóż dwa pierogi i oprósz wierzch cukrem pudrem.

Pierogi z wiśniami Proste Historie
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
    Sezon

    Dopełnij to danie

    Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

    Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu