Zapiekane pierogi z wiśniami na słodko
Zapiekane pierogi z wiśniami na słodko to unikalna i jedyna w swoim rodzaju potrawa, która pozwala na odkrycie zupełnie nowego smaku tego tradycyjnego specjału. Zwykło się uważać, że zapiekane pierogi podawane są w wytrawnej formie, podczas gdy pierogi z wiśniami całkowicie przeczą temu trendowi i gwarantują prawdziwą ucztę nawet najwybredniejszym kubkom smakowym. Przygotowanie posiłku jest niebywale proste dzięki produktom Proste Historie, czas spędzony w kuchni nie powinien przekroczyć 45 minut. Zapiekane pierogi z wiśniami na słodko to świetny pomysł na smaczny, rodzinny obiad, podając taki posiłek z pewnością wprawisz w zachwyt wszystkich gości.
Składniki
- “Pierogi z wiśniami” Proste Historie 450 g,
- 2 łyżeczki cukru waniliowego,
- 250 ml słodkiej śmietanki 36%,
- 3 jajka,
- 250 g mielonego sera białego,
- 1 płaska łyżeczka cukru,
- 1 szczypta soli,
- 1 czubata łyżka mąki.
Sposób przygotowania
- Ugotuj Pierogi z wiśniami Proste Historie 450 g zgodnie z przepisem na opakowaniu przez 10 minut.
- Wyjmij, ostudź tak aby nie dotykały się.
- Wysmaruj naczynie do zapiekania masłem, oprósz 2 łyżeczkami cukru waniliowego.
- Wyłóż pierogi w rzędzie.
- Do 250 ml słodkiej śmietanki 36% wbij 3 jajka, dodaj 250 g mielonego sera białego, 1 płaską łyżeczkę cukru, szczyptę soli, 1 czubatą łyżeczkę mąki.
- Zmiksuj blenderem na krem.
- Zalej przygotowaną masą pierogi.
- Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 30 minut.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Zupa wiśniowa z pierogami
Ugotuj wiśnie ze śmietaną i cynamonem, zmiksuj na krem i zatop w nim gorące pierogi.
Zapiekane pierogi z wiśniami na słodko
Ze śmietanki, sera, jaj ukręć krem, zalej nim ugotowane pierogi i zapiecz w piekarniku.