Zapiekane pierogi z wiśniami na słodko

Zapiekane pierogi z wiśniami na słodko to unikalna i jedyna w swoim rodzaju potrawa, która pozwala na odkrycie zupełnie nowego smaku tego tradycyjnego specjału. Zwykło się uważać, że zapiekane pierogi podawane są w wytrawnej formie, podczas gdy pierogi z wiśniami całkowicie przeczą temu trendowi i gwarantują prawdziwą ucztę nawet najwybredniejszym kubkom smakowym. Przygotowanie posiłku jest niebywale proste dzięki produktom Proste Historie, czas spędzony w kuchni nie powinien przekroczyć 45 minut. Zapiekane pierogi z wiśniami na słodko to świetny pomysł na smaczny, rodzinny obiad, podając taki posiłek z pewnością wprawisz w zachwyt wszystkich gości.

Składniki

  • “Pierogi z wiśniami” Proste Historie 450 g,
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego,
  • 250 ml słodkiej śmietanki 36%,
  • 3 jajka,
  • 250 g mielonego sera białego,
  • 1 płaska łyżeczka cukru,
  • 1 szczypta soli,
  • 1 czubata łyżka mąki.

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj Pierogi z wiśniami Proste Historie 450 g zgodnie z przepisem na opakowaniu przez 10 minut.
  2. Wyjmij, ostudź tak aby nie dotykały się.
  3. Wysmaruj naczynie do zapiekania masłem, oprósz 2 łyżeczkami cukru waniliowego.
  4. Wyłóż pierogi w rzędzie.
  5. Do 250 ml słodkiej śmietanki 36% wbij 3 jajka, dodaj 250 g mielonego sera białego, 1 płaską łyżeczkę cukru, szczyptę soli, 1 czubatą łyżeczkę mąki.
  6. Zmiksuj blenderem na krem.
  7. Zalej przygotowaną masą pierogi.
  8. Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 30 minut.

PIEROGI z wiśniami
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
    Sezon

    Dopełnij to danie

    Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

    Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu