Pierogi z serem w sosie jagodowo – malinowym

Składniki

  • “Pierogi z serem” Proste Historie,
  • 1 czubata łyżka cukru,
  • 1 cytryna,
  • 1/2 szklanki malin,
  • 1/2 szklanki jagód,
  • łyżka słodkiej, gęstej śmietany.

Sposób przygotowania

  1. W lekko osolonej wodzie ugotuj Pierogi z serem Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Na niedużą patelnię wsyp czubatą łyżkę cukru i wlej sok z 1 cytryny.
  3. Dodaj ½ szklanki malin i ½ szklanki jagód.
  4. Podgrzej przez 3 minuty pozwalając aby maliny zmiękły i puściły sok.
  5. Do gorących pierogów dodaj na talerzu łyżkę słodkiej, gęstej śmietany, danie polej gorącymi owocami.

PIEROGI z serem
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
    Sezon

    Dopełnij to danie

    Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

    Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu