Pierogi z serem w sosie jagodowo – malinowym
Składniki
- “Pierogi z serem” Proste Historie,
- 1 czubata łyżka cukru,
- 1 cytryna,
- 1/2 szklanki malin,
- 1/2 szklanki jagód,
- łyżka słodkiej, gęstej śmietany.
Sposób przygotowania
- W lekko osolonej wodzie ugotuj Pierogi z serem Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Na niedużą patelnię wsyp czubatą łyżkę cukru i wlej sok z 1 cytryny.
- Dodaj ½ szklanki malin i ½ szklanki jagód.
- Podgrzej przez 3 minuty pozwalając aby maliny zmiękły i puściły sok.
- Do gorących pierogów dodaj na talerzu łyżkę słodkiej, gęstej śmietany, danie polej gorącymi owocami.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Pierogi z serem w sosie jagodowo – malinowym
Do ugotowanych pierogów dodaj łyżkę śmietany, polej na końcu gorącym sosem owocowym.
Pierogi z serem i owocami
Przygotuj w misce owoce sezonowe, posyp cukrem, dodaj do pierogów serowych