Pierogi z serem i owocami
Pierogi z serem i owocami to niezwykle popularne danie, które może być serwowane zarówno na ciepło, jak i na zimno – zależnie od preferencji wygłodniałych smakoszy. Na tym zresztą nie kończy się uniwersalność tej znanej i przepysznej potrawy. Pierogi z serem i owocami od Prostych Historii świetnie sprawdzą się jako danie główne na wytwornym obiedzie, a także jako drobna przekąska przed właściwym posiłkiem. Jedno nie ulega wątpliwości – tak zaserwowane pierogi smakują znakomicie o każdej porze roku. Niezaprzeczalnym atutem jest też szybkość przygotowania, całość trwa nie dłużej niż 30 minut, dzięki czemu nie zbyt wiele czasu w kuchni.
Składniki
- “Pierogi z serem” Proste Historie,
- 1 garść malin,
- 1 garść jeżyn,
- 2 łyżki jagód,
- 2 łyżki białej porzeczki,
- 1 nektarynka,
- 1 łyżka posiekanej mięty,
- 1 łyżka cukru,
- 3 łyżki słodkiej śmietanki.
Sposób przygotowania
- Do miski wsyp garść malin, garść jeżyn, 2 łyżki jagód, 2 łyżki białej porzeczki, 1 pokrojoną w kawałki nektarynkę.
- Dodaj 1 łyżkę posiekanej mięty lub melisy oraz 1 łyżkę cukru.
- Przykryj owoce folią spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut.
- Ugotuj opakowanie pierogów proste Historie zgodnie z przepisem.
- Dokładnie je osusz.
- Polej 3 łyżkami słodkiej śmietanki i obsyp zimnymi, odcedzonymi od soku owocami.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Pierogi z serem w sosie jagodowo – malinowym
Do ugotowanych pierogów dodaj łyżkę śmietany, polej na końcu gorącym sosem owocowym.
Pierogi z serem i owocami
Przygotuj w misce owoce sezonowe, posyp cukrem, dodaj do pierogów serowych