Opis
Chrupiąca bagietka, aromatyczny ser pleśniowy, sos z przetartych pomidorów to prosta, ale i wspaniała historia tej zapiekanki, a przy okazji doskonały przepis na zaspokojenie Twojego apetytu!
Gramatura: 190 g netto.
Produkt głęboko mrożony.
Chrupiąca bagietka, aromatyczny ser pleśniowy, sos z przetartych pomidorów to prosta, ale i wspaniała historia tej zapiekanki, a przy okazji doskonały przepis na zaspokojenie Twojego apetytu!
Gramatura: 190 g netto.
Produkt głęboko mrożony.
Składniki: bagietka: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego, drożdże, cukier, słód jęczmienny, ziarno jęczmienia, glukoza, mąka sojowa, mąka ze słodu jęczmiennego, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do bagietki: ser mozzarella (43 %), pulpa pomidorowa (19 %), ser pleśniowy (18 %) (mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti), woda, cukier, skrobia modyfikowana, przyprawy, sól, ekstrakt papryki słodkiej.
Produkt może zawierać seler, jaja, gorczycę.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g |
Wartość energetyczna | 1002 kJ / 240 kcal |
Tłuszcz | 10 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,2 g |
Węglowodany | 26 g |
w tym cukry | 2,8 g |
Białko | 10 g |
Sól | 1,3 g |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 190 g zawiera 1 sugerowaną porcję produktu.
1 | Zamrożoną zapiekankę wyjmij z opakowania i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C-200°C. |
2 | Piecz przez około 12 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia bagietki. |
Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.