Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          KNEDLE z jagodami

          Opis

          Tradycyjne knedle wprost z babcinej kuchni… pulchne, pyszne, z miękkim ciastem ziemniaczanym i wybornym nadzieniem. Pachnące leśnymi, polskimi jagodami knedle to wyjątkowo kusząca propozycja na domowy obiad. Gotowe w kilka minut, rozpływają się w ustach i przywołują myśl o letnich skarbach natury.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: ziemniaki (31%), woda, skrobia ziemniaczana (25%), płatki ziemniaczane (7%), mąka pszenna, sól; nadzienie: jagody (57%), aronia, cukier, skrobie modyfikowane.

          Zawartość nadzienia: 20%. Mogą zawierać mleko, seler i soję.

           Wartość odżywcza produktu  w 100 g  w porcji 225 g  % RWS*
          na porcje
           Wartość energetyczna  709 kJ / 167 kcal 1597 kJ / 377 kcal   19%
           Tłuszcz  0,7 g 1,6 g  2%
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,1 g 0,2 g  1%
           Węglowodany  37 g 83,0 g   32%
           w tym cukry  2,7 g 6,1 g  7%
           Białko  2,2 g  5,0 g  10%
           Sól  0,54 g 1,2 g  20%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Zamrożone knedle wyjmij z opakowania i wrzuć do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2 Następnie knedle delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjąć po około 6-7 minutach.
          3 Gotową potrawę możesz polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

           

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane