Knedle jagodowe z letnią sałatką
Sposób przygotowania
Ugotuj knedle według przepisu na opakowaniu. 4 łyżki gorącego płynu z gotowania wymieszaj z 2 czubatymi łyżkami zimnego masła. Przekrój kilka małych truskawek na ćwiartki, dodaj garść malin, poziomek i jagód. Dodaj posiekane 4 listki świeżej melisy lub mięty. Oprósz cukrem pudrem i posyp ½ łyżeczki otartej skórki cytryny. Całość delikatnie wymieszaj. Gorące knedle przekrój, polej ciepłym masłem, obsyp duża ilością sałatki owocowej. Na koniec danie posyp szczyptą cynamonu.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Klasyczne knedle z bułką tartą
Śmietankowe masło upraż z bułką tartą na dobrze rozgrzanej patelni i polej ugotowane knedle
Knedle z jagodami i sosem serowym
Ubij mielony ser z wanilią, cukrem pudrem i śmietaną 36%, następnie podaj z knedlami
Knedle jagodowe z letnią sałatką
Maliny, truskawki, poziomki i jagody wymieszaj z cukrem pudrem, listkami melisy, skórką cytryny, następnie posyp knedle