Knedle z jagodami i sosem serowym
Sposób przygotowania
200 g trzykrotnie mielonego sera wrzuć do miski. Dodaj 1 czubatą łyżkę cukru pudru, ½ łyżeczki cukru waniliowego, sok z ½ pomarańczy. Zacznij ubijać mikserem, dodając powoli 150 ml śmietany 36%. Ubij całość na delikatny krem i odstaw w z przykryciem do lodówki. Ugotuj knedle zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przekrój gorące knedle na talerzu, nałóż serowy sos. Posyp danie świeżymi jagodami i oprósz cukrem pudrem. Smacznego!
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Klasyczne knedle z bułką tartą
Śmietankowe masło upraż z bułką tartą na dobrze rozgrzanej patelni i polej ugotowane knedle
Knedle z jagodami i sosem serowym
Ubij mielony ser z wanilią, cukrem pudrem i śmietaną 36%, następnie podaj z knedlami
Knedle jagodowe z letnią sałatką
Maliny, truskawki, poziomki i jagody wymieszaj z cukrem pudrem, listkami melisy, skórką cytryny, następnie posyp knedle