Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          KNEDLE z truskawkami

          Opis

          Tradycyjne knedle z truskawkami to danie, które nigdy się nie znudzi! Elastyczne ciasto ziemniaczane, polskie truskawki – ta prostota smaku ma prawdziwą moc. W tym klasycznym daniu zaklęte są najlepsze kulinarne wspomnienia dziecięcych lat!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: ziemniaki (31%), woda, skrobia ziemniaczana (25%), płatki ziemniaczane (7%), mąka pszenna, sól; nadzienie: truskawki (83%), cukier, skrobie modyfikowane.

          Zawartość nadzienia: 20%. Mogą zawierać mleko, seler i soję.

           Wartość odżywcza produktu  w 100 g  w porcji 225 g  % RWS*
          na porcje
           Wartość energetyczna  688 kJ / 162 kcal 1550 kJ / 366 kcal   18%
           Tłuszcz  0,7 g 1,6 g  2%
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,1 g 0,2 g  1%
           Węglowodany  36 g 81 g   31%
           w tym cukry  2,5 g 5,6 g  6%
           Białko  2,2 g  5,0 g  10%
           Sól  0,54 g 1,2 g  20%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Zamrożone knedle wyjmij z opakowania i wrzuć do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2 Następnie knedle delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 6-7 minutach.
          3 Gotową potrawę możesz polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane