Knedle z serem i smażonymi morelami
Sposób przygotowania
8 dojrzałych moreli przekrój na pół i wyjmij pestkę. Rozgrzej 2 łyżki masła, dodaj szczyptę cukru waniliowego i 1 czubatą łyżkę cukru najlepiej brązowego. Wrzuć morele i zrumień smażąc przez 5 minut. Zdejmij z ognia i wystudź. Zimne wymieszaj z 150 ml gęstej kwaśnej śmietany. Ugotuj opakowanie “Knedli z serem” Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gorące podawaj polane morelowym sosem śmietanowym
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Knedle z serem i smażonymi morelami
Ćwiartki moreli usmaż na maśle z wanilią, połącz ze śmietaną i podaj z gorącymi knedlami
Klasyczne knedle z bułką tartą
Śmietankowe masło upraż z bułką tartą na dobrze rozgrzanej patelni i polej ugotowane knedle