Knedle owocowe ze smażonymi morelami
Sposób przygotowania
8 dojrzałych moreli przekrój na pół i wyjmij pestkę. Rozgrzej 2 łyżki masła, dodaj szczyptę cukru waniliowego i 1 czubatą łyżkę cukru najlepiej brązowego. Wrzuć morele i zrumień smażąc przez 5 minut. Zdejmij z ognia i wystudź. Zimne wymieszaj z 150 ml gęstej kwaśnej śmietany. Ugotuj opakowanie “Knedli z serem” Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gorące podawaj polane morelowym sosem śmietanowym
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Knedle z truskawkami na imbirowo
Zetrzyj imbir, dodaj sok jabłkowy, sok z cytryny i śmietankę i polej zrumienione knedle
Knedle owocowe ze smażonymi morelami
Ćwiartki moreli usmaż na maśle z wanilią, połącz ze śmietaną i podaj z gorącymi knedlami.
Knedle z truskawkami w maślanym sosie z orzechami
W karmelu roztop zimne masło, dodaj prażone orzechy laskowe i polej ciepłe knedle