Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pizza z kurczakiem i bazyliowym pesto

          Opis

          • Cienkie i chrupiące ciasto na zakwasie,
          • Idealnie wypieczony spód w piecu kamiennym,
          • Sos na bazie przetartych pomidorów i na oliwie z oliwek,
          • Soczyste kawałki polskiego kurczaka,
          • Aromatyczne pesto bazyliowe.

          Gramatura: 315 g netto.

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny do spożycia po obróbce termicznej zgodnie z podanym sposobem przygotowania.

          Składniki: spód do pizzy: mąka pszenna, woda, mąka kukurydziana, zakwas pszenny (mąka pszenna, woda, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego), drożdże, cukier, sól, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do pizzy: przetarte pomidory, ser mozzarella (31%), mięso z kurczaka w mieszance przyprawowej (20%)(mięso z kurczaka, sól, cukier, skrobia kukurydziana, przyprawy, warzywa suszone (cebula, czerwona papryka, czosnek), aromaty naturalne), oliwa z oliwek (6%), bazylia (3%), cukier, czosnek, skrobia, sól, ekstrakt papryki słodkiej, naturalny aromat oregano, pieprz czarny.

          Produkt może zawierać soję, seler, jaja, gorczycę.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 1/2 pizzy % RWS*
          na porcje
          Wartość energetyczna 909 kJ / 217 kcal 1432 kJ /342 kcal 17%
          Tłuszcz 7,9 g 12 g 17%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,8 g 4,4 g 22%
          Węglowodany 26 g 41 g 16%
          w tym cukry 3,5 g 5,5 g 7%
          Białko 9,4 g 15 g 30%
          Sól 1,4 g 2,2 g 37%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 315 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

          1 Wyjmij pizzę z opakowania i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190oC – 200oC.
          2 Piecz przez około 6 – 8 minut, do momentu roztopienia sera oraz zarumienienia ciasta.
          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Produkty powiązane