Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pizza z soczystą wieprzowiną i jalapeno

          Opis

          • Cienkie i chrupiące ciasto na zakwasie,
          • Idealnie wypieczony spód w piecu kamiennym,
          • Sos na bazie przetartych pomidorów i na oliwie z oliwek,
          • Nietuzinkowe połączenie smaków: duże plastry papryczki jalapeno i mięso wieprzowe własnego wyrobu,
          • Pizza dla wielbicieli pikantnych dań.

          Gramatura: 320 g netto.

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny do spożycia po obróbce termicznej zgodnie z podanym sposobem przygotowania.

          Składniki: spód do pizzy: mąka pszenna, woda, mąka kukurydziana, zakwas pszenny (mąka pszenna, woda, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego), drożdże, cukier, sól, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do pizzy: ser mozzarella (33%), przetarte pomidory, papryka zielona jalapeno (13%)(papryka jalapeno, ocet, sól, substancja wiążąca: chlorek wapnia), mięso wieprzowe (12%), woda, cukier, oliwa z oliwek (1,8%), skrobia, sól, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), skrobia ziemniaczana, białko wieprzowe, błonnik marchwiowy, ekstrakt papryki słodkiej, przyprawy, naturalny aromat oregano.

          Produkt może zawierać soję, seler, jaja, gorczycę.

           Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 1/2 pizzy % RWS*
          na porcje
           Wartość energetyczna823 kJ / 197 kcal1317 kJ / 315 kcal16%
           Tłuszcz5,9 g9,4 g13%
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone2,8 g4,5 g22%
           Węglowodany 26 g42 g16%
           w tym cukry3,4 g5,4 g 6%
           Białko8,8 g14 g28%
           Sól1,5 g2,4 g40%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 320 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Wyjmij pizzę z opakowania i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190oC – 200oC.
          2 Piecz przez około 6 – 8 minut, do momentu roztopienia sera oraz zarumienienia ciasta.
          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Produkty powiązane