Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pizza z pepperoni i jalapeno

          Opis

          • Cienkie i chrupiące ciasto na zakwasie,
          • Idealnie wypieczony spód w piecu kamiennym,
          • Sos na bazie przetartych pomidorów i na oliwie z oliwek,
          • Nietuzinkowe połączenie smaków: duże plastry papryczki jalapeno i wyraziste pepperoni,
          • Pizza dla wielbicieli pikantnych dań.

          Gramatura: 370 g netto.

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny do spożycia po obróbce termicznej zgodnie z podanym sposobem przygotowania.

          Składniki: spód do pizzy: mąka pszenna, woda, mąka kukurydziana, drożdże, zakwas pszenny (mąka pszenna, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego), cukier, sól, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do pizzy: ser mozzarella (33 %), przetarte pomidory (30%), salami pepperoni wieprzowo-wołowe (16%) (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, mięso wołowe, mieszanka przyprawowa [ekstrakty przypraw (papryczka chili, papryka czerwona, pieprz czarny), dekstroza, przyprawy (papryczka chili, imbir, czosnek, pieprz czarny), przeciwutleniacze: askorbinian sodu, ekstrakty z rozmarynu], sól, substancja konserwująca: azotyn sodu; kultury starterowe), papryka marynowana jalapeño (16%) (papryka zielona jalapeño, ocet, sól, substancja wiążąca: chlorek wapnia), cukier, oliwa z oliwek (1%), skrobia, sól, przyprawy, naturalny aromat oregano.

          Produkt może zawierać soję, seler, gorczycę, jaja i ryby.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 1/2 pizzy % RWS*
          na porcje
          Wartość energetyczna 902 kJ / 216 kcal 1669 kJ / 400 kcal 20%
          Tłuszcz 7,8 g 14 g 21%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,5 g 6,5 g 32%
          Węglowodany 26 g 48 g 19%
          w tym cukry 3,2 g 5,9 g 7%
          Białko 9,2 g 17 g 34%
          Sól 1,5 g 2,8 g 46%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 370 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Wyjmij pizzę z opakowania i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180oC – 200oC.
          2 Piecz przez około 8 – 10 minut, do momentu roztopienia sera oraz zarumienienia ciasta.
          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Produkty powiązane