Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pizza z szynką własnego wyrobu i pieczarkami

          Opis

          • Cienkie i chrupiące ciasto na zakwasie,
          • Idealnie wypieczony spód w piecu kamiennym,
          • Sos na bazie passaty pomidorowej i na oliwie z oliwek,
          • Duże kawałki szynki własnej produkcji – bez zbędnych dodatków w postaci fosforanów/karagenów i glutaminianu sodu,
          • Ulubiony smak polskich konsumentów!

          Gramatura: 320 g netto.

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny do spożycia po obróbce termicznej zgodnie z podanym sposobem przygotowania.

          Składniki: spód do pizzy: mąka pszenna, woda, mąka kukurydziana, zakwas pszenny (mąka pszenna, woda, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego), drożdże, cukier, sól, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do pizzy: ser mozzarella (33%), przetarte pomidory, szynka wieprzowa (16%) (mięso wieprzowe, woda, skrobia ziemniaczana, sól, białko wieprzowe, glukoza, maltodekstryna, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; przyprawy, substancja konserwująca: azotyn sodu), pieczarki pasteryzowane (13%) (pieczarki, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), cukier, oliwa z oliwek (1,8%), skrobia, sól, przyprawy, ekstrakt papryki słodkiej, naturalny aromat oregano.

          Produkt może zawierać soję, seler, jaja, gorczycę.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 1/2 pizzy % RWS*
          na porcje
          Wartość energetyczna 802 kJ / 192 kcal 1283 kJ / 307 kcal 15%
          Tłuszcz 5,4 g 8,6 g 12%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,8 g 4,5 g 22%
          Węglowodany 26 g 42 g 16%
          w tym cukry 3,5 g 5,6 g 6%
          Białko 9,0 g 14 g 28%
          Sól 1,3 g 2,1 g 35%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 320 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

          1 Wyjmij pizzę z opakowania i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190oC – 200oC.
          2 Piecz przez około 6 – 8 minut, do momentu roztopienia sera oraz zarumienienia ciasta.
          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Produkty powiązane