Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pizza z szynką własnego wyrobu

          Opis

          • Cienkie i chrupiące ciasto na zakwasie,
          • Idealnie wypieczony spód w piecu kamiennym,
          • Sos na bazie passaty pomidorowej i na oliwie z oliwek,
          • Duże kawałki szynki własnej produkcji – bez zbędnych dodatków w postaci fosforanów/karagenów i glutaminianu sodu,
          • Ulubiony smak polskich konsumentów!

          Gramatura: 390 g netto.

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny do spożycia po obróbce termicznej zgodnie z podanym sposobem przygotowania.

          Składniki: spód do pizzy: mąka pszenna, woda, mąka kukurydziana, drożdże, zakwas pszenny (mąka pszenna, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego), cukier, sól, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do pizzy: szynka wieprzowa parzona (34 %) (mięso wieprzowe, woda, skrobia ziemniaczana, sól, białko wieprzowe, glukoza, maltodekstryna, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; przyprawy, substancja konserwująca: azotyn sodu), przetarte pomidory (27%), ser mozzarella (21 %), ser edamski (12 %), cukier, oliwa z oliwek (1 %), skrobia, sól, przyprawy, naturalny aromat oregano.

          Produkt może zawierać soję, seler, gorczycę, jaja i ryby.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 1/2 pizzy % RWS*
          na porcje
          Wartość energetyczna 885 kJ / 212 kcal 1726 kJ / 413 kcal 21%
          Tłuszcz 7,3 g 14 g 20%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,6 g 7,0 g 35%
          Węglowodany 25 g 49 g 17%
          w tym cukry 3,2 g 6,2 g 7%
          Białko 9,9 g 19 g 38%
          Sól 1,6 g 3,1 g 52%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 390 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

          1 Wyjmij pizzę z opakowania i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180oC – 200oC.
          2 Piecz przez około 8 – 10 minut, do momentu roztopienia sera oraz zarumienienia ciasta.
          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Produkty powiązane