Opis
- Cienkie i chrupiące ciasto na zakwasie,
- Idealnie wypieczony spód w piecu kamiennym,
- Sos na bazie passaty pomidorowej i na oliwie z oliwek,
- Duże kawałki szynki własnej produkcji – bez zbędnych dodatków w postaci fosforanów/karagenów i glutaminianu sodu,
- Ulubiony smak polskich konsumentów!
Gramatura: 320 g netto.
Chłodzony półprodukt garmażeryjny do spożycia po obróbce termicznej zgodnie z podanym sposobem przygotowania.
Składniki: spód do pizzy: mąka pszenna, woda, mąka kukurydziana, zakwas pszenny (mąka pszenna, woda, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego), drożdże, cukier, sól, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do pizzy: ser mozzarella (33%), przetarte pomidory, szynka wieprzowa (16%) (mięso wieprzowe, woda, skrobia ziemniaczana, sól, białko wieprzowe, glukoza, maltodekstryna, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; przyprawy, substancja konserwująca: azotyn sodu), pieczarki pasteryzowane (13%) (pieczarki, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), cukier, oliwa z oliwek (1,8%), skrobia, sól, przyprawy, ekstrakt papryki słodkiej, naturalny aromat oregano.
Produkt może zawierać soję, seler, jaja, gorczycę.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 1/2 pizzy |
% RWS*
na porcje |
Wartość energetyczna |
802 kJ / 192 kcal |
1283 kJ / 307 kcal |
15% |
Tłuszcz |
5,4 g |
8,6 g |
12% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,8 g |
4,5 g |
22% |
Węglowodany |
26 g |
42 g |
16% |
w tym cukry |
3,5 g |
5,6 g |
6% |
Białko |
9,0 g |
14 g |
28% |
Sól |
1,3 g |
2,1 g |
35% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 320 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.