Opis
- Cienkie i chrupiące ciasto na zakwasie,
- Idealnie wypieczony spód w piecu kamiennym,
- Sos na bazie passaty pomidorowej i na oliwie z oliwek,
- Duże kawałki szynki własnej produkcji – bez zbędnych dodatków w postaci fosforanów/karagenów i glutaminianu sodu,
- Ulubiony smak polskich konsumentów!
Gramatura: 320 g netto.
Chłodzony półprodukt garmażeryjny do spożycia po obróbce termicznej zgodnie z podanym sposobem przygotowania.
Składniki: spód do pizzy: mąka pszenna, woda, mąka kukurydziana, zakwas pszenny (mąka pszenna, woda, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego), drożdże, cukier, sól, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do pizzy: ser mozzarella (33%), przetarte pomidory, szynka wieprzowa (16%) (mięso wieprzowe, woda, skrobia ziemniaczana, sól, białko wieprzowe, glukoza, maltodekstryna, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; przyprawy, substancja konserwująca: azotyn sodu), pieczarki pasteryzowane (13%) (pieczarki, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), cukier, oliwa z oliwek (1,8%), skrobia, sól, przyprawy, ekstrakt papryki słodkiej, naturalny aromat oregano.
Produkt może zawierać soję, seler, jaja, gorczycę.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 1/2 pizzy | % RWS* na porcje |
Wartość energetyczna | 802 kJ / 192 kcal | 1283 kJ / 307 kcal | 15% |
Tłuszcz | 5,4 g | 8,6 g | 12% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,8 g | 4,5 g | 22% |
Węglowodany | 26 g | 42 g | 16% |
w tym cukry | 3,5 g | 5,6 g | 6% |
Białko | 9,0 g | 14 g | 28% |
Sól | 1,3 g | 2,1 g | 35% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 320 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.