Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pizza 4 sery

          Opis

          • Cienkie i chrupiące ciasto na zakwasie,
          • Idealnie wypieczony spód w piecu kamiennym,
          • Sos na bazie przetartych pomidorów i na oliwie z oliwek,
          • Połączenie 4 rodzajów sera: mozzarella, gouda, ementaler i edamski,
          • Pizza posypana delikatnie suszoną bazylią.

          Gramatura: 370 g netto.

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny do spożycia po obróbce termicznej zgodnie z podanym sposobem przygotowania.

          Składniki: spód do pizzy: mąka pszenna, woda, mąka kukurydziana, drożdże, zakwas pszenny (mąka pszenna, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego), cukier, sól, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do pizzy: ser mozzarella (39 %), przetarte pomidory (30 %), ser gouda (10 %), ser ementaler (9 %), ser edamski (5 %), cukier, oliwa z oliwek (1 %), skrobia, sól, przyprawy, naturalny aromat oregano.

          Produkt może zawierać soję, seler, gorczycę, jaja i ryby.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 1/2 pizzy % RWS*
          na porcje
          Wartość energetyczna 986 kJ / 236 kcal 1824 kJ / 437 kcal 22%
          Tłuszcz 8,8 g 16 g 23%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,9 g 9,1 g 45%
          Węglowodany 26 g 48 g 18%
          w tym cukry 3,1 g 5,7 g 6%
          Białko 12 g 22 g 44%
          Sól 1,3 g 2,4 g 40%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 370 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

          1 Wyjmij pizzę z opakowania i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180oC – 200oC.
          2 Piecz przez około 8 – 10 minut, do momentu roztopienia sera oraz zarumienienia ciasta.
          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Produkty powiązane