Fasolka szparagowa z chrzanem i łososiem

Fasolka szparagowa z chrzanem i łososiem to bardzo uniwersalne i smaczne danie, które znakomicie sprawdzi się przy każdej okazji. Posiłek ten przepięknie prezentuje się na talerzu, dlatego z powodzeniem można go podać zarówno podczas romantycznej kolacji, jak i rodzinnego obiadu. Dzięki gotowym warzywom Proste Historie, przygotowanie fasolki szparagowej z chrzanem i łososiem zajmuje zaledwie około 30 minut. Dzięki temu w tak krótkim czasie możesz zachwycić swoich gości niezwykle smacznym i aromatycznym daniem. Fasolka może być też serwowana jako przekąska, aby zwiększyć apetyt przed innym głównym posiłkiem. Zostań się mistrzem swojej kuchni i przygotuj znakomitą fasolkę szparagową z chrzanem i łososiem.

Składniki

  • “Żółta fasolka szparagowa” Proste Historie,
  • 150 g masła,
  • 2 łyżeczki chrzanu,
  • 1 cytryna,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • 100 g wędzonego łososia,
  • sól.

Sposób przygotowania

  1. Weź 150 g masła i utrzyj z 2 łyżeczkami chrzanu.
  2. Dodaj otartą skórkę z 1 cytryny i wyciśnij z niej sok.
  3. Dopraw 1 łyżeczką miodu, solą.
  4. Drobno posiekaj 100 g wędzonego łososia.
  5. Wymieszaj z masłem i wstaw do lodówki.
  6. Wrzuć zamrożoną “Fasolkę żółtą” Proste Historie do gotującej się osolonej wody i zamieszaj.
  7. Po około 12 minutach odlej wodę używając pokrywki.
  8. Masło pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do gorącej fasolki i mocno zakręć garnkiem. Idealna kolacja!

Żółta FASOLKA SZPARAGOWA
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu