Fasolka szparagowa z chrzanem i łososiem
Fasolka szparagowa z chrzanem i łososiem to bardzo uniwersalne i smaczne danie, które znakomicie sprawdzi się przy każdej okazji. Posiłek ten przepięknie prezentuje się na talerzu, dlatego z powodzeniem można go podać zarówno podczas romantycznej kolacji, jak i rodzinnego obiadu. Dzięki gotowym warzywom Proste Historie, przygotowanie fasolki szparagowej z chrzanem i łososiem zajmuje zaledwie około 30 minut. Dzięki temu w tak krótkim czasie możesz zachwycić swoich gości niezwykle smacznym i aromatycznym daniem. Fasolka może być też serwowana jako przekąska, aby zwiększyć apetyt przed innym głównym posiłkiem. Zostań się mistrzem swojej kuchni i przygotuj znakomitą fasolkę szparagową z chrzanem i łososiem.
Składniki
- “Żółta fasolka szparagowa” Proste Historie,
- 150 g masła,
- 2 łyżeczki chrzanu,
- 1 cytryna,
- 1 łyżeczka miodu,
- 100 g wędzonego łososia,
- sól.
Sposób przygotowania
- Weź 150 g masła i utrzyj z 2 łyżeczkami chrzanu.
- Dodaj otartą skórkę z 1 cytryny i wyciśnij z niej sok.
- Dopraw 1 łyżeczką miodu, solą.
- Drobno posiekaj 100 g wędzonego łososia.
- Wymieszaj z masłem i wstaw do lodówki.
- Wrzuć zamrożoną “Fasolkę żółtą” Proste Historie do gotującej się osolonej wody i zamieszaj.
- Po około 12 minutach odlej wodę używając pokrywki.
- Masło pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do gorącej fasolki i mocno zakręć garnkiem. Idealna kolacja!
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Sałatka z fasolki szparagowej, sera feta i suszonych pomidorów
Posiekane suszone pomidory wymieszaj z fasolką i posyp serem feta
Fasolka szparagowa z chrzanem i łososiem
Ukręć chrzanowe masło z wędzonym łososiem i wymieszaj z fasolką