Sałatka z fasolki szparagowej, sera feta i suszonych pomidorów
Składniki
- “Żółta fasolka szparagowa” Proste Historie,
- 1 łyżeczka musztardy z ziarnami gorczycy,
- 1 łyżeczka miodu,
- 1 łyżka octu winnego,
- 1 szczypta soli,
- 6 łyżek oliwy,
- 1 czubata łyżka posiekanych suszonych pomidorów w oliwie,
- 1 garść świeżych listków bazylii,
- 200 g fety,
- sól.
Sposób przygotowania
- Do gotującej się osolonej wody wrzuć bez rozmrażania 450 g “Fasolki żółtej” Proste Historie i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut.
- Odcedź na sicie i ostudź.
- Przygotuj sos.
- Do miski włóż 1 łyżeczkę musztardy z ziarnami gorczycy, 1 łyżeczkę miodu, 1 łyżkę octu winnego i szczyptę soli.
- Wymieszaj i ubijając dodaj 6 łyżek oliwy. Dodaj 1 czubatą łyżkę posiekanych suszonych pomidorów w oliwie.
- Sos delikatnie wymieszaj z zimną fasolką, dopraw solą.
- Posyp garścią świeżych listków bazylii i 200 g fety pokrojonej w drobną kostkę.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Sałatka z fasolki szparagowej, sera feta i suszonych pomidorów
Posiekane suszone pomidory wymieszaj z fasolką i posyp serem feta
Fasolka szparagowa z chrzanem i łososiem
Ukręć chrzanowe masło z wędzonym łososiem i wymieszaj z fasolką