Sałatka z fasolki szparagowej, sera feta i suszonych pomidorów

Składniki

  • “Żółta fasolka szparagowa” Proste Historie,
  • 1 łyżeczka musztardy z ziarnami gorczycy,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • 1 łyżka octu winnego,
  • 1 szczypta soli,
  • 6 łyżek oliwy,
  • 1 czubata łyżka posiekanych suszonych pomidorów w oliwie,
  • 1 garść świeżych listków bazylii,
  • 200 g fety,
  • sól.

Sposób przygotowania

  1. Do gotującej się osolonej wody wrzuć bez rozmrażania  450 g “Fasolki żółtej” Proste Historie i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut.
  2. Odcedź na sicie i ostudź.
  3. Przygotuj sos.
  4. Do miski włóż 1 łyżeczkę musztardy z ziarnami gorczycy, 1 łyżeczkę miodu, 1 łyżkę octu winnego i szczyptę soli.
  5. Wymieszaj i ubijając dodaj 6 łyżek oliwy. Dodaj 1 czubatą łyżkę posiekanych suszonych pomidorów w oliwie.
  6. Sos delikatnie wymieszaj z zimną fasolką, dopraw solą.
  7. Posyp garścią świeżych listków bazylii i 200 g fety pokrojonej w drobną kostkę.

Żółta FASOLKA SZPARAGOWA
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu