Kluski śląskie z mięsem i paprykowym dipem
Sposób przygotowania
2 czerwone papryki oczyść z gniazd nasiennych i ugotuj w osolonej wodzie przez 5 minut do miękkości. Osusz. Zmiksuj razem z kilkoma marynowanymi paprykami ze słoika, 4 ząbkami czosnku i miąższem z 2 kromek pieczywa tostowego. Dodawaj powoli 7 łyżek oliwy i miksuj. Dopraw solą i ostrą papryką. Serwuj jako zimny, odświeżający dip do ugotowanych według przepisu na opakowaniu “Klusek śląskich z mięsem” Proste Historie.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Kluski śląskie z mięsem w sosie pieczarkowym
Podsmaż pieczarki z porem, podlej białym winem, bulionem i dodaj estragonu
Kluski śląskie z mięsem i paprykowym dipem
Zmiksuj marynowaną paprykę z chlebem, oliwą i czosnkiem – odśwież sosem smak klusek.