Krem chrzanowy z jabłkami
Sposób przygotowania
Rozpuść w garnku 2 łyżki zimnego masła. Dodaj zamrożoną mieszankę “Zupy kremu z białych warzyw” Proste Historie. Po 3 minutach zalej 1,2 l warzywnego bulionu i szklankę tłustego mleka. Dopraw zupę solą i cukrem. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut do miękkości składników. Zmiksuj dodając 150 g serka mascarpone i 1 czubatą łyżkę śmietankowego chrzanu. Zetrzyj odrobinę gałki muszkatołowej. Podgrzej danie i serwuj posypane czerwonym jabłkiem pokrojonym w zapałki.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Krem chrzanowy z jabłkami
Przygotuj klasyczny krem, dodaj chrzan, mascarpone i podaj z pokrojonym jabłkiem
Krem czosnkowy z groszkiem ptysiowym
Posiekany czosnek usmaż na maśle, dodaj warzywa i zmiksuj z dodatkiem sera
Zupa krem kokosowa z kolendrą i curry
Ugotuj zupę w mleku kokosowym, dopraw sokiem z limonki, pastą curry i kolendrą.