Zupa krem kokosowa z kolendrą i curry
Składniki
- “Zupa krem z białych warzyw” Proste Historie,
- 2 łyżki oleju słonecznikowego,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 łyżeczka świeżego, drobno startego imbiru,
- 1 płaska łyżeczka żółtej lub czerwonej pasty curry,
- 500 ml kokosowego mleka,
- 600 ml rosołu lub bulionu warzywnego,
- 1/2 łyżeczki soli,
- 1/2 limonki,
- 2 płaskie łyżki sezamu.
Sposób przygotowania
- Rozgrzej w garnku 2 łyżki oleju słonecznikowego, wrzuć 2 drobno posiekane ząbki czosnku i 1 łyżeczkę świeżego, drobno startego imbiru.
- Smaż przez 2 minuty.
- Wsyp zamrożone warzywa na zupę Proste Historie Krem z białych warzyw.
- Dodaj 1 płaską łyżeczkę żółtej lub czerwonej pasty curry.
- Zalej 500ml kokosowego mleka i 600 ml rosołu lub bulionu warzywnego.
- Dodaj 1/2 łyżeczki soli.
- Gotuj do miękkości warzyw przez 25 minut.
- Zmiksuj dodając sok z ½ limonki.
- Na suchej patelni upraż na złoto 2 płaskie łyżki sezamu.
- Serwuj krem posypany posiekaną, świeżą kolendrą i uprażonym sezamem.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Krem chrzanowy z jabłkami
Przygotuj klasyczny krem, dodaj chrzan, mascarpone i podaj z pokrojonym jabłkiem
Krem czosnkowy z groszkiem ptysiowym
Posiekany czosnek usmaż na maśle, dodaj warzywa i zmiksuj z dodatkiem sera
Zupa krem kokosowa z kolendrą i curry
Ugotuj zupę w mleku kokosowym, dopraw sokiem z limonki, pastą curry i kolendrą.